Tidsforskel

Hvad er klokken i Danmark

::

Tirsdag d. 19. Marts 2024

Hovedstad

Indbyggertal

~5.806.081

Areal

43.090 km²

Medlem af EU

Ja

Nationaldag

5. juni

Valuta

Dansk krone

Telefonkode

+45

Oplev fantastiske Danmark - Et land fyldt med historie, natur og hygge

1. Den lille havfrue - et symbol på dansk eventyr og tradition

Enhver besøgende til Danmark bør opleve Den lille havfrue – et ikonisk bronzebillede i København, skabt af billedhuggeren Edvard Eriksen. Selvom den er relativt lille, fylder den en stor plads i dansk kultur og historie og er med til at formidle den eventyrlige ånd, som Danmark står for.

2. Cykling i Danmark - Tag på to hjul gennem smukke landskaber

Danmark er et sandt cykelparadis. Med et omfattende netværk af cykelstier kan du udforske landet på to hjul og opleve den betagende danske natur. Uanset om du foretrækker rolige landeveje eller vil udforske pulserende byer, tilbyder Danmark en cykeloplevelse for enhver smag.

3. Hygge og fællesskab - Den danske stemning

Ordet "hygge" har taget verden med storm, og det er ikke uden grund. Hygge er indbegrebet af dansk livsstil, og Danmark er kendt for sin afslappede og hyggelige atmosfære. Udforsk de charmerende caféer, overfyldte markeder og utallige kulturelle arrangementer, der er med til at skabe den unikke danske stemning.

4. Legoland - En verden af sjov og fantasi for både børn og voksne

Tag familien med til Legoland Billund og dyk ned i en verden af legende bygningsværker og forlystelser. Uanset om du er barn eller barnlig, vil du blive betaget af de imponerende Lego-kreationer og få timevis af sjov og underholdning.

5. Dansk design - En nutidig æstetik med fokus på funktionalitet

Dansk design er blevet internationalt anerkendt for sin smukke enkelthed og høje funktionalitet. Fra arkitektur og møbler til tøj og produktdesign er danskerne hele tiden på forkant med tendenser og skaber tidløse mesterværker, der kombinerer æstetik og brugervenlighed.

6. Nyd lækker dansk mad og gastronomi

Danmark har meget mere at byde på end de berømte danske hotdogs. Landet er blevet et rejsemål for madelskere, der ønsker at smage autentiske nordiske retter og lokale delikatesser. Fra smørrebrød og fiskefrikadeller til wienerbrød er der mange lækre gourmetoplevelser at opdage.

7. Danske vikinger - Oplev fortidens krigere og deres arv

Danmark er også kendt for sin historie som hjemland for de berygtede vikinger. Besøg Vikingeskibsmuseet i Roskilde og udforsk de imponerende rekonstruktioner af vikingeskibe samt værdifulde arkæologiske fund. Læs om de skræmmende vikingers eventyr og deres storhedstid i dette spændende museum.

8. Louisiana Museum of Modern Art - En perle af moderne kunst

Du behøver ikke tage til store europæiske hovedstæder for at nyde moderne kunst i verdensklasse. Louisiana Museum of Modern Art, beliggende ved den danske kyst, er et must for kunstelskere. Udforsk de inspirerende udstillinger og den smukke have, der fusionerer kunsten med naturen.

9. De danske slotte - Indlev riddertiden ved imponerende historiske bygningsværker

Danmark er hjemsted for mange fantastiske slotte og herregårde, der folder historien ud. Besøg Kronborg Slot, der fik verdensarvsstatus af UNESCO, og mærk historiens vingesus. Tag på en rejse tilbage i tiden og oplev landets historiske konstruktioner fra nærmeste hold.

10. Fanø - En perle på den danske vestkyst

Forlad de slagne turiststier og tag til Fanø, en ø på Vestkysten af Danmark. Lad dig charmerer af rolig strandliv, smukke sandsletter og den hyggelige atmosfære uden stress og jag. Fanø byder på unikke oplevelser og er et paradis for naturelskere og dem, der ønsker at nyde stilheden.

Danmark - Et Land Fuldt af Overraskelser

Hvilken valuta bruger man i Danmark?

I Danmark bruger man den danske krone som valuta. Symbolerne for den danske krone er "kr" og "DKK".

Hvor mange mennesker bor der i Danmark?

Der bor omkring 5.8 millioner mennesker i Danmark. Selvom landet ikke er stort i befolkningstal, kompenserer det ved at være hjemsted for masser af naturskønhed.

Hvor stor er Danmark?

Danmark er et relativt lille land, der strækker sig over ca. 42.900 kvadratkilometer. Landet består primært af Jylland, som er forbundet til Tyskland i syd, og mange øer, heriblandt Fyn, Sjælland og Bornholm.

Er Danmark medlem af EU?

Ja, Danmark er medlem af Den Europæiske Union (EU) siden 1973. Landet er også en del af Schengen-samarbejdet, hvilket betyder, at der er fri bevægelighed for personer og varer mellem Danmark og andre EU-lande.

Hvornår er Danmarks nationaldag?

Danmarks nationaldag fejres den 5. juni. Dagen markerer underskrivelsen af Danmarks første frie forfatning tilbage i 1849.

Hvad er hovedstaden i Danmark?

Hovedstaden i Danmark er København. Byen er kendt for sit pulserende byliv, smukke arkitektur og historiske seværdigheder som Den Lille Havfrue og Tivoli.

Hvilket sprog taler man i Danmark?

Det officielle sprog i Danmark er dansk. Danskerne er dog generelt kendt for deres høje engelskniveau, så du vil sandsynligvis ikke have problemer med at kommunikere på engelsk, især i de mere turistede områder.

Er Danmark et rigt land?

Ja, Danmark regnes ofte som et af verdens rigeste lande. Landet har en velfungerende velfærdsstat og et højt velstandsniveau. Danskerne nyder godt af et velfungerende sundhedsvæsen, gratis uddannelse samt sociale sikringer.

Hvilke religioner bor i Danmark?

Danmark er et land med religiøs mangfoldighed. Den primære religion er kristendommen; herunder både folkekirken og andre kristne trossamfund. Der er også en voksende muslimsk befolkning samt beskeden tilstedeværelse af andre religioner som jødedom, hinduisme og buddhisme.

Hvad er den største by i Danmark?

København er ikke kun hovedstaden i Danmark, men også landets største by. Byen er et kulturelt og økonomisk centrum med et væld af attraktioner, gode restauranter og spændende shoppingmuligheder.

Har Danmark en nationalret?

Ja, Danmark har faktisk flere traditionsrige retter, men de, der oftest betragtes som nationalretten, er stegt flæsk med persillesovs. Retten består af sprødstegt flæsk, kogte kartofler og en cremet persillesovs. En ægte dansk delikatesse!

Hvad kalder man mennesker der bor i Danmark?

Mennesker, der bor i Danmark, kaldes danskere. Danskerne er kendt for deres gode humør, hygge og imødekommenhed. De er stolte af deres kultur og traditioner samt deres smørrebrød og smørrebrødsfrokoter.

Hvor gammel er Danmark?

Danmarks historie strækker sig mere end 1.000 år tilbage. Landet blev vel nok grundlagt i det 10. århundrede af Harald Blåtand, der samlede de danske områder under én konge. Fra da af har Danmark været igennem mange historiske begivenheder og ændringer.

Findes der sommertid i Danmark?

Ja, der praktiseres sommertid i Danmark. Ved starten af sommeren stilles urene en time frem, hvilket betyder, at der bliver længere lyst om aftenen. Dette er en almindelig praksis i mange lande rundt om i verden for at udnytte dagslyset bedre.

Hvilken tidszone ligger Danmark i?

Danmark ligger i tidszonen Central European Time (CET), som svarer til UTC+1. Om sommeren, når der gælder sommertid, bevæger Danmark sig ind i tidszonen Central European Summer Time (CEST), til UTC+2. Disse ændringer har til formål at synchronisere tiden med andre europæiske lande og maksimere lys om sommeren.